Ontwikkelaar van Ontwikkelaars Java, PHP & .NET.

Zoekt u ontwikkelaars?

Ontwikkelaars van Qien zijn

Proactief

Communicatief

Leergierig

 Vanaf januari 2019 zijn er 8 full stack java junioren beschikbaar.

Wat betekent Qien voor uw organisatie?

vaste instroom
Vaste instroom van frisse ontwikkelaars

De gemiddelde leeftijd van onze junior softwareontwikkelaars is 25 jaar oud. Ze hebben een passie voor techniek en zijn leergiering. Dit betekent dat ze open staan voor nieuwe technieken binnen de sterk veranderende IT markt en u ze kunt vormen naar uw bedrijfscultuur. Na het succesvol volbrengen van de masterclass en een detacheringsperiode van een jaar mag u onze junior ontwikkelaars kosteloos overnemen. Zo creëert u continuïteit in uw eigen team van softwareontwikkelaars en op uw kernprocessen.

kostenreductie en onafhankelijkheid
Kostenreductie en onafhankelijkheid

Als u voor uw basisprocessen continu afhankelijk bent van prijzige externen is ons model een methode om de kosten te reduceren en zelf een sterk team op te bouwen. De inzet van externen kunt u dan reduceren tot specialistische werkzaamheden of projecten.

Communicatieve ontwikkelaar
Communicatieve ontwikkelaar

De moderne ontwikkelaar moet goed kunnen schakelen met uw interne medewerkers en soms ook met uw externe relaties. Daarnaast werken ze vaak in scrum teams en participeren ze in de daily stand ups. Wij geloven dat effectief communiceren voor u een wezenlijk verschil kan betekenen in het succes van uw afdeling of onderneming.

Wij selecteren in onze sollicitatiegesprekken op communicatieve vaardigheden. Daarnaast nemen wij bij onze talenten een Big-5 persoonlijkheidstest af, waardoor wij goed in beeld hebben welke competenties zij bezitten en welke ontwikkelbaarheid deze competenties hebben. Als ze bij u aan de slag zijn volgen ze het eerste jaar een uitgebreid Softskills programma van individuele coaching en 5 groepsbijeenkomsten en 3 intervisies waarin wij hun competenties verder ontwikkelen.

Gecertificeerde ontwikkelaars
Gecertificeerde ontwikkelaars

Dit is voor u een bevestiging van de opgedane inhoudelijke kennis, maar kan soms ook een vereiste van de softwarefabrikanten (Microsoft en Oracle) zijn voor een goede partnerstatus.

Onze talenten worden in het selectieproces uitgebreid getest of ze geschikt zijn voor softwareontwikkeling . Zowel talenten met een IT achtergrond en omscholers krijgen vooraf een Beta-inteligentietest om te bepalen of ze werkelijk de potentie hebben om de complexe structuren te begrijpen die nodig zijn om een inhoudelijk goede softwareontwikkelaar te worden.  

Daarnaast zijn onze medewerkers gecertificeerd door scrum.org als scrummaster.

Life time development
Life time development

Ontwikkeling is de core business van Qien. Wij geloven dat niemand ooit is uitgeleerd en daarnaast gaan de ontwikkelingen binnen de IT sector zo snel dat wij vinden dat het up to date houden van de kennis essentieel is voor de ontwikkeling van de ontwikkelaar en uw organisatie. Daarom werken wij in onze programma’s met terugkomdagen en bijscholing bijvoorbeeld in kunstmagtige intelligentie, Internet of Things en Blockchain. In deze sessies wordt actuele kennis gedoceerd of besproken. Deze bijscholing bieden wij u ook aan voor uw eigen medewerkers.  

Maatwerk
Maatwerk

Er wordt gekeken naar uw software-ontwikkelomgeving door een van onze senior ontwikkelaars. Welke technieken moet de trainee leren om zo snel mogelijk een specialist te worden binnen uw organisatie en welke certificaten zijn hiervoor nodig?  

Wat zeggen anderen over QIen?

Steven Dorrestijn E-Village

“Qien is voor ons de poort naar een goede instroom van junior developers. Door hun kwalitatief goede wervingsprocedures en een intensieve trainingsperiode, is Qien erin geslaagd om twee gemotiveerde en talentvolle junior developers aan te brengen. Door de blijvende begeleiding en coaching door Qien op zowel soft-als hardskills, weten de trainees zich snel en goed te ontwikkelen. Hiermee wordt de meerwaarde in dit partnerschap al snel concreet.’’ 

Steven Dorrestijn, Divisiemanager Product en Support – e-Village

Junior - ontwikkelaar traineeships

Ons traineeship in een notendop

De ontwikkelaar voor: Java, PHP & .NET. 

Wat? Hardskills met certificeringen, softskills & werkgeverschap.  

Wie? Frisse communicatieve, proactieve en leergierige talenten met een HBO of WO achtergrond.  

Duur?
Werving & Selectie – 2 maanden
Zelfstudie – 1 maand
IT Masterclass – 2 maanden
Werkgeversschap – 12 maanden

Waar bestaat ons traineeship uit?

Werving & Selectie
Werving & Selectie

Samen kijken wij naar uw organisatiecultuur en DNA en bepalen welk type softwareontwikkelaar u nodig heeft om uw organisatie verder te helpen. Daarna gaan wij voor u op zoek naar de perfecte toekomstige medewerker.

IT Masterclass
IT Masterclass

De Masterclass is het opleidingstraject voor uw trainee. In deze periode leert hij/zij programmeren, behaalt certificaten en ontwikkelt een applicatie op een Agile wijze (SCRUM). 

Aan het werk
Aan het werk!

De trainee gaat meedraaien binnen uw organisatie. Gedurende 12 maanden werkt de trainee in uw organisatie, volgt een uitgebreid Softskills programma en specialisatiecursussen die gericht zijn op uw kernactiviteiten.

Softskills programma
Softskills programma

U geeft 10 competenties aan die voor uw organisatie noodzakelijk zijn om een succesvolle werknemer te worden. Gedurende 12 maanden traint en begeleidt onze softskills coach de trainee op deze competenties.

Specialisaties
Specialisaties

Er wordt gekeken naar uw software-ontwikkelomgeving. Welke technieken moet de trainee leren om zo snel mogelijk een specialist te worden binnen uw organisatie en welke certificaten zijn hiervoor nodig? 

Kosteloze overname
Kosteloze overname

Na 12 maanden kunt u kosteloos de trainee overnemen. De trainee wordt nu ‘officieel’ uw eigen medewerker. Zo creëert u continuïteit in uw eigen team van softwareontwikkelaars.

Lifetime development
Life time development

De trainee is nu uw eigen medewerker geworden. Maar hier hoeft de ontwikkeling niet te stoppen.U kunt opfris-, specialisatie-, softskills- en bijscholingstrainingen bij ons afnemen om de ontwikkeling van uw medewerkers continue op peil te houden.

Tijdlijn van het traineeship

Tijdslijn

Deze bedrijven gingen u voor!

e-Village

 Vanaf januari 2019 zijn er 8 full stack java junioren beschikbaar.

Wat zeggen onze trainees over Qien?

Kwaliteit van de selectieprocedure

1. Online advertenties en netwerkpartners

2. Telefonische screening

3. Eerste interview

4. Beta IQ-test

5. Tweede interview

6. Persoonlijkheidstest

7. Interview bij uw organisatie

8. Contract tekenen bij Qien

Kwaliteit van de Masterclass

Gedurende een periode van 8 weken worden de trainees opgeleid. Zij zijn minimaal 40 uur per week bezig met het leren programmeren. Waarvan 32 uur bij ons op kantoor en 8 uur zelfstudie bij uw organisatie. Zo kunnen u en uw organisatie alvast kennismaken met de trainee. 

Tijdens de eerste 4 weken van de Masterclass leren de trainees de basis van het programmeren. Zij werken met de nieuwste versie van Java, .Net of PHP. Dagelijks krijgen de trainees theorie en oefenen hiermee in de praktijk aan de hand van kleine opdrachten. Ook krijgen de trainees wekelijks een weekopdracht waarin alle theorie van die week samen komt. Zij sluiten deze periode af met het behalen van certificaten.  

De daarop volgende 4 weken gaan de trainees een full stack applicatie ontwikkelen. Het praktijkgericht programmeren bereidt de trainees goed voor op hun rol als ontwikkelaar binnen uw organisatie. In 2 groepen gaan de trainees aan de slag met voor iedere groep een product owner en een scrummaster. Als gecertificeerd scrummaster ontwikkelen de trainees op een Agile-wijze (SCRUM) hun applicatie en leveren zijn na 3 sprintreviews een mooi eindproduct op. De trainees sluiten dit af door aan het einde een presentatie te geven over hun applicatie.  

Kwaliteit van de begeleiding

Zelfstudie
De trainees beginnen met 30 dagen zelfstudie, zodat de Masterclass optimaal benut kan worden. Gedurende deze zelfstudie periode zijn er 2 tot 4 bijeenkomsten waarbij onze senioren de trainees begeleiden. Tijdens deze bijkomsten kunnen de trainees vragen stellen en worden zij voorbereid op de Masterclass.

Masterclass
In de Masterclass zitten maximaal 10 trainees, waardoor de trainer veel persoonlijk aandacht geeft. Daarnaast worden er wekelijks evaluatiegesprekken gevoerd met de trainees en wordt wekelijks de progressie van de trainees besproken. Deze gesprekken worden in een verslag vastgelegd, zodat mogelijke obstakels in kaart gebracht kunnen worden en Qien waar nodig bij kan sturen.

Werkgeverschap
Samen met u wordt bepaald hoeveel evaluaties wenselijk zijn. De praktijk leert dat er vaak aan het begin van deze periode maandelijkse evaluaties worden gehouden. Daarna wordt er vaak per 2 of 3 maanden geevalueerd. Het is maar net wat u wenselijk vindt.  

Ook wordt het Softskills programma in kleine groepen gegeven. Er worden persoonlijke leerdoelen opgesteld en de trainees oefenen met casussen die daadwerkelijk spelen of hebben gespeeld in hun leven. Daarnaast hebben de trainees 8 uur aan 1-op-1 coachingsgesprekken en krijgen de trainees huiswerkopdrachten mee om zo het meeste uit het programma te halen.

Kwaliteit van het Softskills programma

Hoe werkt het?

U kiest 10 competenties waarop uw trainee wordt getraind en gecoacht. Qien is verantwoordelijk voor het trainen, begeleiden en coachen van de trainee. Uw rol is het geven van constructieve feedback. Om de borging van het geleerde te garanderen is het belangrijk dat de leidinggevende weet hoe er het meest uit het Softskills programma gehaald kan worden. Daarom komt Qien aan het begin van het Softskills programma om de leidinggevende te trainen. Ook kunt u altijd Qien en onze softskills coach gebruiken als hotline.

Softskills programma in een notendop

 Vanaf januari 2019 zijn er 8 full stack java junioren beschikbaar.

Medior & senior softwareontwikkelaars

Qien detacheert eigen medewerkers. Dit zijn onze beschikbare softwareontwikkelaars.

Raymond Hahn – Senior .NET

Vaardigheden
C#, VB, .NET, HTML, XML, JavaScript, jQuery, Uniface, VB 6.0, SQL, VBA, COBOL & ADS

Databases
Microsoft SQL-server, Oracle, Sybase & IDMS

Tooling
Visual Studio, IIS, TFS, TOAD, Jira, ASE-sql, IFMS, Esri/ArcGis, MS-Office, Management Studio Oracle Developer, ASP.NET Framework, Entity Framework, SQL Server, Crystal Reports, Hudson, CruiseControl, Subervision & ArcObjects

Technieken
Agile, Scrum, ITIL, MVC, OOP, WCF, WPF, XAML, MVP & SOAP

Certificaten
2016 – Angular2
2015 – Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3
2013 – Developing ASP.NET MVC 4 webapplications 
2012 – Developing WCF solutions with Microsoft VS
2011 – GML Fundamentals / GO publisher 
2010 – Introductie programmeren ArcObject met .Net
2010 – Prodilering en zelfmanagement voor ICT-ers 
2008 – Microsoft ASAP.NET 2.0 WebApplication (2543) 
2008 – Advanced Web Applications in VS 2005 (2544) 
2007 – Core Data Acces with VS 2005 (2541) 
2007 – Advanced Data Aces in VS 2005 (2542) 
2005 – Training C# .NET 
2004 – Java 2 Programming Language
2001 – Technisch Ontwerp Administratieve Systemen
1999 – OO-technieken
1996 – SQL-Windows
1992 – COBOL, IDMS, Subschemabouw en JCL

Robin Adrianus – Medior PHP

Vaardigheden
PHP, HTML, CSS, JavaScript, SQL & XML

Databasesystemen
Navicat for MySQL & PhpMyAdmin

Tools
Cake PHP framework, Laravel PHP framework, VUE.JS framework, REACT.JS framework, Git, Bootstrap, jQuery, PHPStorm, AJAX, JSON, Microsoft Office, Adobe Photoshop & Adobe Priemere Pro

Methoden
Agile & Scrum

Neem contact met ons op

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Organisatie
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres