01 Mei 2022
9 weken

Low code traineeship

Traineeship wordt live online gegeven

Verdien €2300,- per maand

Volg 9 weken een opleiding en ga na 12 maanden in dienst bij de tofste bedrijven.

de opleiding
Wat ga je leren?

Low-code is een visuele benadering van softwareontwikkeling. Met low-code ontwikkeling kun je software ontwikkelen door minimaal programmeren. Dit biedt enorme kansen voor mensen zonder programmeerervaring die graag een eerste stap willen maken binnen de IT sector. Low-code ontwikkeling is toegankelijk en in eerste aanvang makkelijker eigen te maken dan klassiek programmeren. Drag-and-drop functionaliteit, vooraf gebouwde gebruikersinterfaces en modellen voor bedrijfsprocessen, logica en datamodellen maken de snelle ontwikkeling van full-stack, cross-platform apps mogelijk. Software ontwikkelen is voor bedrijven vaak een grote investering die enorm veel tijd in beslag neemt. Low-code biedt een uitkomst voor bedrijven. Zij kunnen sneller hun ideeën testen en daardoor ook besparen op de tijd en kosten van de ontwikkeling van hun applicaties. Daarom maken steeds meer bedrijven gebruik van een low-code platform. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar low-code developers de afgelopen jaren enorm is gegroeid. En het gebruik van low-code platformen zal alleen maar toenemen.

Zelfstudie

Voor het begin van ons traineeship start je met een zelfstudie waarin je de basis leert van object-georiënteerd programmeren en een basis krijgt over low-code en de verschillende low-code platformen. Wij geloven dat een goede basis belangrijk is. Daarom starten wij met de fundamenten van klassiek object-georiënteerd programmeren. Dit geeft een goed inzicht en zal helpen bij het begrijpen van low-code programmeren. Want ook bij low-code programmeren is het belangrijk dat je weet wat er zich onder de motorkap afspeelt en dit zal je helpen bij je begripsvorming en probleemoplossing in de praktijk. De zelfstudie bestaat uit het volgen van online tutorials en het maken van opdrachten. Deze opdrachten worden door onze docenten nagekeken.

Basis programmeren met Java

Op 1 september start de opleiding met een basisopleiding programmeren waar verdieping aanbrengen op de lesstof van de zelfstudie periode en deze opgedane kennis in praktijk brengen. Je leert o.a. met versie controle systemen werken en kijkt naar de fundamentele concepten van het programmeren. Om hiermee te oefenen ga je een webapplicatie maken. Ook duiken we in de wereld van databases en asynchroon programmeren. Je leert data modelleren en de wereld in te delen in database objecten. Daarnaast leer je hoe teams in de IT-wereld met elkaar samenwerken: namelijk met Scrum! Dit brengen we direct in de praktijk want je gaat samen met de anderen studenten werken aan een fullstack applicatie.

Low-code

Na het afronden van de basis programmeren ga je met low-code aan de slag. We behandelen de drie in Nederland meest gebruikte low-code platformen: Mendix, OutSystems en ThinkWise. Vervolgens leer je alles wat je nodig hebt om een goede low-code ontwikkelaar te worden. De opleiding sluit je af door aan een casus te werken. Hierdoor krijg je goed begrip voor de praktijk van software development. Je gaat in groepen werken aan een zelfgekozen casus. Hierdoor leer je van een idee tot een product te komen. Je leert werken met versie controle en code integreren tot functionaliteit. In 3 sprints van een week werk je met je groep naar een eindpresentatie toe.

Softskill traject

Bij onze opdrachtgever vinden wij het belangrijk dat je naast je IT-vaardigheden ook je softskills ontwikkelt. Daarom hebben wij een softskill traject ontwikkeld. Gedurende dit traject maak je verschillende testen, volg je trainingen en voer je gesprekken met een coach.

wie zoeken we?
Ben jij dit?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
  • Je hebt de ambitie om als IT’er te werken;
  • 0-3 jaar programmeer ervaring;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Geen IT-ervaring vereist

Wij creëren intensieve traineeships waar je in rap tempo heel veel gaat leren. Hierdoor is het niet nodig om IT-ervaring te hebben. Wel moet je enthousiast zijn om deze stap te maken en vol motivatie aan deze uitdaging willen beginnen.

Wij zetten vol in op jouw ontwikkeling.

Qien trainees krijgen naast onze opleiding ook een jaar lang gratis toegang tot alle opleidingen op CodeCafé. Een platform waar je leert programmeren door toffe producten te ontwikkelen.

Een persoonlijke aanpak.

Nieuwe IT-vaardigheden leren is lastig. Daarom kiezen wij ervoor om onze lessen aan kleinere groepen te geven. Hierdoor hebben de leraren veel tijd en ruimte om jou persoonlijk verder te helpen als je vastloopt tijdens het leren.

Softskill traject

Naast IT-vaardigheden leren is het enorm belangrijk om je softskills te ontwikkelen. Hoe profileer je binnen een organisatie? Hoe zie jij jezelf en wat zien anderen? Tijdens het traineeship volg je softskill trainingen en voer je gesprekken met een coach om zo ook jouw softskills te ontwikkelen.

75+
trainees geplaats bij een werkgever
90%
behaalt de opleiding

bedrijven
Hier werken onze medewerkers

logo: anwb
logo: nos
logo: macaw
logo: stater
logo: geodan
logo: hercules
logo: pocos
logo: we are you
logo: openweb
logo: omnlihis
logo: e-village
logo: opencircle
logo: nccw
logo: itris
logo: dat.mobility
logo: cadran
logo: dat.mobility
logo: boip
logo: Biz-e
logo: impress

Aanmelden
De sollicitatie procedure

1

CV opsturen

Stuur jouw CV op en vermeld jouw telefoonnummer zodat wij contact met jou op kunnen nemen.

2

Telefonische kennismaking

We voeren een kort gesprek om te kijken waarom je dit traineeship graag wilt volgen.

3

Capaciteitentest

Je maakt een IQ-betatest om te kijken of je geschikt bent om het traineeship te volgen.

4

Interview Qien

We gaan uitgebreid praten over wie je bent, wat je gedaan hebt en waarom dit een goede stap voor jou is.

get started
Startdata van dit traineeship

Vanwege het coronavirus worden het traineeship live online gegeven via Zoom.

Eerste live les
Lestijden
Aanmelden voor
1 Mei
09:00 - 17:00
25 April
Niet de juiste data gevonden? Mail ons naar info@qien.nl

over ons
Hoe gaan wij te werk?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Aanmelden
Vul het formulier in of mail ons voor vragen