Leer niet om te werken, werk om te leren! – Een kijkje in de keuken van Qien.

2 minuten lezen.

Jack, Talentscout bij Qien.

Eigenlijk is het best wel gek dat ik bij Qien werk en dit bericht voor ze schrijf. Op een zonnige donderdagochtend in mei vorig jaar had ik een tweede sollicitatiegesprek in Amsterdam. Precies, niet bij Qien dus! Het eerste gesprek was mij uitstekend bevallen en ook het tweede gesprek was erg leuk. Was dit tweede gesprek niet uitgelopen, dan had ik nu waarschijnlijk daar gewerkt. Die middag had ik namelijk een kennismakingsgesprek bij, je raadt het al, Qien.

Qien – Persoonlijk, Innovatief, Ondernemend en Fun

Op het kantoor van Qien heb ik vervolgens een gesprek van twee uur gehad. Dit klinkt onwijs lang, maar eigenlijk was hiervan maar een half uur écht een sollicitatiegesprek. De rest van het gesprek ging voornamelijk over ondernemerschap, de Netflix-serie Black Mirror en de impact van technologische veranderingen. Een zeer persoonlijke aanpak van de heren van Qien dus. Precies de reden dat ik besloot om hier mijn contract te tekenen.

Deze persoonlijke aanpak kenmerkt Qien en hierdoor creëren mijn collega’s een omgeving voor mij waarin ontwikkeling centraal staat. Wat ik erg gaaf vind is dat ik zelf de keuze heb waarin en hoe ik mij daarin wil ontwikkelen. Ik volg maandelijks Online Marketing cursussen die ik zelf uit kies, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook heb ik een week lang klassikale programmeercursus gevolgd, waarbij ik de front-end technieken leerde.

Naast het ontwikkelen van mijn vakinhoudelijke kennis vind ik het echter ook belangrijk om als persoon te groeien. Door mijn achtergrond in de psychologie ben ik iemand die veel reflecteert op zijn doelen en eigen gedrag. Gelukkig vinden ze bij Qien deze persoonlijke ontwikkeling ook enorm belangrijk. Daarom ga ik binnenkort meedraaien in een softskills programma samen met onze trainees. Hierbij voer ik een-op-een gesprekken met mijn coach, volg ik trainingen en reflecteer ik op mijn eigen doen en laten. Tegelijkertijd leer ik los van alle cursussen enorm veel over ondernemerschap. Ik help bij het bepalen van strategieën en mijn inbreng wordt ook gewaardeerd bij alle andere beslissingen. Aangezien ik later zelf ondernemer wil worden is dit voor mij goud waard.

Maar het mooiste aan mijn werk vind ik vooral dat ik echt een aandeel heb in de ontwikkeling van onze trainees. Ik maak van dichtbij mee hoe mensen met heel verschillende studieachtergronden zich samen richten op één doel. Het worden van een goede software developer. De potjes FIFA die we regelmatig spelen, het houden van borrels met onze trainees, uit eten gaan en nog veel meer dingen, zorgen er daarnaast ook voor dat ik met veel plezier naar werk ga. Wil jij ook programmeren of willen werken bij Qien? Dan nodig ik je natuurlijk graag uit voor een kop koffie op ons leuke kantoor!

Tot snel!

Jack Corrigan

 

Leave a Reply

[catsone_candidate_form]