Qien trainees op hun eerste hackathon: Hacking Health

“One weekend, one nation, one goal.” – Dutch Hacking Health
“Het was gewoon heel gezellig, de mensen waren super leuk!” – Rik

(Dutch) Hacking Health is een evenement, ook wel een ‘hackathon’ genoemd, waar de IT en de zorg samenwerken aan de verbetering van verschillende ziekenhuizen in Nederland. Programmeurs, designers, ondernemers, patiënten en zorg-professionals komen bij elkaar om samen oplossingen te creëren voor problemen in de zorg. “De zorg loopt natuurlijk redelijk achter qua IT”, verteld Rik; PHP trainee bij Qien. Daarom kunnen ziekenhuizen zoals het UMC de hulp van de IT’ers goed gebruiken!

Drie van onze PHP Masterclass trainees: Rik, Floris en Raymon, waren van 20 tot 22 April 2018 aanwezig op de hackathon in het UMC in Utrecht. De hackathon telde ongeveer 25 projecten, waaronder een van hun: een online registratiesysteem. Rik en Floris vertelde ons dat het UMC nog steeds via formulieren informatie over hun patiënten ontvangt, maar dit is natuurlijk niet efficiënt. Samen met een team hebben zij twee hele dagen kei hard gewerkt om een prachtig online registratie programma te creëren en uiteindelijk te presenteren.

Hacking Health

Natuurlijk is Hacking Health niet alleen maar constant programmeren. Er is zeker ook tijd voor gezelligheid! “Het was lekker weer, dus we zijn af en toe eventjes naar buiten gegaan, en vooral veel gelachen met z’n allen”, verteld Floris, een van de drie PHP’ers, als we hem vragen hoe hij het weekend heeft ervaren. Ook waren er kennissessies met onderwerpen zoals blockchain en design thinking die de deelnemers konden volgen.

De projecten werden door de tientallen verschillende teams in één grote gezamenlijke ruimte gebouwd. Onze trainees vonden het geweldig om de kans te hebben bij andere teams te gaan kijken. Vooral de projecten in de richting van Virtual Reality vielen goed in de smaak!

Wij, als Qien zijnde, vinden Hacking Health een fantastisch concept. Onze trainees krijgen de kans om hun skills, die ze tijdens onze masterclass leren, toe te passen in een project met een geweldig doel. De technieken die onze trainees tijdens de masterclass leren, bereiden hun dan ook goed voor, om uiteindelijk een goed project in elkaar te zetten. “Je krijgt de kans om aan iets te werken dat écht impact kan hebben op het leven van sommige mensen, dat is gewoon super cool”, zegt Rik. Het is volgens de jongens daarom zeker een aanrader!

Samenwerken met Hacking Health is een van de vele deuren die wij bij Qien voor onze trainees openen. Lijkt dit jou leuk? Neem dan een kijkje op onze website: www.qien.nl/traineeship of meld je aan voor het volgende traineeship!

Leave a Reply

[catsone_candidate_form]