Mijn reis binnen Qien – Paul Veen

De start van een nieuw avontuur

Tien maanden geleden begon mijn groots avontuur op een koud novemberdagje. De warmte overwon al snel. Lekkere koffie en een gezellig gesprek met Jack.

Mijn doel: leren programmeren  om over een aantal jaar de rol van product owner te hebben die op diverse niveaus tussen lagen kan communiceren. Alleen had ik geen ervaring met programmeren? Zou dat een probleem zijn?

Nee, Jack liet mij door naar de volgende ronde en dat was een IQ test. Mijn conditie in denkvermogen bleek op orde.

De volgende stap was een gesprek met Hamid, een van de eigenaren van Qien. Ik had een mooi gelijkwaardig en open gesprek en dat gaf mij een fijn gevoel. Nu afwachten wat de bevindingen vanuit de kant van Qien zouden zijn. Voor mij was Qien in ieder geval een hele mooie kans om mezelf uit te dagen nieuwe vaardigheden te leren. Na het laatste belletje van Jack bleek Qien er hetzelfde over te denken.

Mijn ervaring met programmeren

Op 4 december was het dan zover, mijn eerste ervaringen met Java. Vol goede moed en leuke verwachtingen begon ik aan deze IT Masterclass. Dit zou mijn programma worden en ik zou gaan slagen.

Na verloop van tijd merkte ik dat het allemaal wat lastiger was dan ik op voorhand had gedacht. Bij programmeren moet in mijn optiek een bepaald kwartje gaan vallen alvorens je de boel ook echt kan begrijpen en kunt toepassen. Dat kwartje dat viel bij mij maar niet. Dat vond ik toch echt onwijs frustrerend. Vooral omdat ik zelf sneller zou willen leren maar dat ging niet.

Bij Qien staat persoonlijke ontwikkeling en meedenken met elkaar voorop. Tijdens de IT Masterclass waren er wekelijkse evaluaties waarin werd gekeken naar de voortgang van mij als softwareontwikkelaar. Toen uiteindelijk bleek dat het kwartje nog niet helemaal viel, heeft Qien met mij samen naar een oplossing gekeken.

Na een goed gesprek ben ik als Talentscout begonnen bij Qien. In deze functie ben ik o.a. verantwoordelijk voor het werven van kandidaten voor de IT Masterclass.

Wat ik leuk vind aan deze IT Masterclassen zijn de mensen in en rondom Qien, de regelmatige hapjes en drankjes, goede en minder goede grappen, de serieuze gesprekken en als klap op de vuurpijl de ruimte voor een potje Fifa en Exploding Kittens.

Mijn ervaring bij Qien

Nu ben ik ongeveer een half jaar werkzaam als Talentscout bij Qien. Ik fungeer onder de vleugels van Jack, die binnen Qien een andere functie is gaan vervullen.

Wat ik ervaar in dat half jaar is dat Qien een leuke en hechte organisatie is. En dat voelt voor mij als een warme familie, een plek waar ik met plezier kom en mijn werkzaamheden met veel energie verricht.

Wat ik daarnaast gewoon gaaf vind in mijn functie is dat ik heel veel verschillende mensen ontmoet. Ik heb veel gesprekken met kandidaten en hoor veel diverse verhalen.

Het is soms lastig om beslissingen te moeten maken wie wel of niet door mag in een sollicitatiegesprek. Maar als een IT Masterclass achteraf gevuld is en ik mag de groei van die jongens en meiden van dichtbij meemaken dan vind ik dat ook wel weer gaaf om te zien! Dat geeft mij de energie om nog meer leuke mensen te laten starten in een van de IT Masterclassen.

Wil jij je omscholen tot softwareontwikkelaar of wil je werken bij Qien? Je bent van harte welkom om een kopje koffie, thee of borreltje of wat dan ook te komen drinken bij ons op kantoor!

Paul Veen

 

 

Leave a Reply

[catsone_candidate_form]