Mijn ervaring als stagiaire bij Qien

Hoi! Ik zal me eventjes voorstellen! Mijn naam is Nikki. Ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Gemert, een klein dorpje dichtbij Eindhoven. Ik woon al bijna 2 jaar in Rotterdam, waar ik de ‘Bachelor International Communication & Media’ aan de Erasmus Universiteit studeer. In het tweede jaar van mijn studie, worden wij verwacht een soort van ‘meeloop-stage’ te doen, omdat onze studie graag wil dat de studenten meer werkervaring opdoen. Wij krijgen minimaal 10 weken om dit te doen en het bedrijf mogen we helemaal zelf uitkiezen! Hoe ik Qien heb gevonden ging heel gemakkelijk! Ik heb drie maanden voor de stageperiode begon een profiel op Magnet.me aangemaakt. Daarop heb ik de vacature van Qien ‘geliked’ en ben ik heel snel met Jack, mijn coach hier bij Qien, in contact gekomen. Na een telefoontje van Jack ben ik twee keer op gesprek geweest. Daarna was het al meteen duidelijk dat ik hier wel goed zou passen en dat mijn doelen en verwachtingen duidelijk overeenkomen met die van Qien. Op 9 april begon mijn eerste dag!

Als stagiair bij Qien was ik voornamelijk verantwoordelijk voor social media en content marketing en het ondersteunen van afdeling recruitment. Social media en content marketing hield in dat ik de Facebook, Instagram en Magnet.me kanalen beheerde. Ik deelde content zoals tech-related artikelen en maakte content van foto’s, filmpjes en quotes. Hierbij was het belangrijk om kleine stukjes tekst te schrijven. Ook maakte ik blogs over onze trainees. Eerst mocht ik ze zelf interviewen en daarna gebruikte ik de interviews om leuke content te maken.

Tijdens het recruiten hield ik me meer bezig met persoonlijk contact. Ik benaderde potentiële kandidaten op Magnet.me, LinkedIn en Facebook of ze misschien interesse hadden in een IT-traineeship. Dit was behoorlijk succesvol! Daarnaast voerde ik ook gesprekken met kandidaten die op kantoor kwamen. In het begin alleen eerste gesprekken, maar na een aantal weken mocht ik ook met de tweede, meer serieuze gesprekken mee doen. Dit vond ik heel erg leuk omdat gesprekken voeren met mensen echt een passie van mij is. Ik ben graag bezig met het ontdekken van waarom mensen bepaalde dingen doen en leuk vinden. Ook omdat ik zelf totaal niet IT-gericht ben, maar Qien wel in de IT-branche opereert, was het erg leuk om mensen hierover te horen praten.

Naast de leuke taken die ik bij Qien mocht uitvoeren, is de sfeer op het kantoor ook erg goed. Iedereen is heel relaxed en informeel. We lunchten altijd samen, gingen af en toe even een rondje buiten lopen om de concentratie te herpakken en er was altijd tijd voor gezelligheid. Bij Qien houden ze erg van borrels en over Tv-shows praten. Dat waren ook zeker redenen waarom ik er zo goed paste. Qien is een erg jong bedrijf dat zich vooral focust op de toekomst. Geen oubolligheid en zeker niet saai! Ook was ik elke vrijdag vrij, dat was ook een pluspunt!

In mijn tijd bij Qien heb ik ontzettend veel geleerd! Ik ben er vooral achter gekomen waar ik nou goed in ben, maar ook wat ik niet zo leuk vind om te doen. Dit is erg belangrijk als ik nadenk over mijn toekomst en de carrière die ik op wil bouwen. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik goed ben in interviewen, maar dat 8 uur lang achter een laptop zitten echt niks voor mij is! Ook heb ik de skills geleerd die horen bij de functie ‘recruitment’ en ‘social media/content marketing’. Ik ben nu beter in het promoten van een product of bedrijf op social media en het analyseren van profielen op websites als Magnet.me en LinkedIn. Naast het leren van deze skills heb ik ook erg veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Omdat Qien een klein bedrijf is, krijgt iedereen van alles een beetje mee. Zo heb ik niet alleen ervaren hoe een dag in het leven van een recruiter of marketeer er uitziet, maar ook die van een finance-manager, administratief medewerker of CEO. Ook heb ik erg veel over de IT geleerd. Voor ik bij Qien begon wist ik helemaal niks over de IT. Mijn vrienden moesten me altijd helpen met het installeren van computerprogramma’s en als mijn laptop een keertje vastliep, wist ik er totaal geen raad mee. Nu kan ik zelfs meepraten over de verschillende programmeertalen en het level als programmeur! Ookal is de IT niet helemaal mijn ding, vond ik het wel erg interessant om er meer over te komen te weten! Dit was zeker een leuke toevoeging aan mijn kennis.

Wat ik het leukst vond aan mijn tijd bij Qien was dat ze me echt uitdagingen gaven en de kans om zowel mijn hardskills als softskills te ontwikkelen. Een voorbeeld? Soms was ik rustig een CV aan het voorbereiden om tijdens een gesprek wat vragen te kunnen stellen en dan werd me ineens verteld dat ik het gesprek zou gaan leiden. In het begin was dat wel spannend, maar een aantal keer in het diepe gegooid worden is juist goed vind ik. Dit heeft me echt doen realiseren dat ik nieuwe skills erg snel oppak en zo ontdek je waar je goed in bent. Ben jij ook op zoek naar een leuke, frisse en gezellige stage waar je veel ervaring op zal doen? Ga gezellig langs bij Qien voor een kopje koffie of thee en wie weet schrijf jij over een paar maanden ook zo’n verhaaltje als deze.

Leave a Reply

[catsone_candidate_form]