Ontwikkelaar van Ontwikkelaars Java, PHP & .NET

Wat zou jij doen als je invulling mag geven aan jouw rol binnen een organisatie?

Meer dan programmeren?

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Stel, je zou zelf invulling kunnen geven aan jouw eigen rol binnen een organisatie. Wat zou je dan doen? Bij Qien zijn we van mening dat mensen vanuit hun kracht moeten werken en daarbij plezier hebben in hun werk. Daarom willen wij dat jij jouw rol als softwareontwikkelaar gedeeltelijk bij ons intern vervult. Er is maar één vereiste en dat is dat je 3 à 4 dagen bij onze klanten gaat programmeren. De rest van de tijd vullen wij samen in. Klinkt goed toch?

Qien is de ontwikkelaar van ontwikkelaars. Wij ontwikkelen de softwareontwikkelaars van de toekomst! Jarenlang hebben wij succesvol mensen opgeleid tot junior softwareontwikkelaar door middel van onze traineeships. Nu is het tijd voor de volgende stap! Wij zijn op zoek naar ervaren softwareontwikkelaars die mee willen werken aan de groei van Qien. Dit kan door trainees te coachen en  te begeleiden, opleidingen te geven en strategie te bepalen. Wij gaan meerdere medior en senior ontwikkelaars aannemen. Dit betekent voor jou dat als jij geen opleiding wilt geven maar wel wilt coachen, dit zeker mogelijk is!  

Genoeg gelezen? Solliciteer binnen een minuut op deze functie.

Wat betekent Qien voor jou?

Verschillende technische omgevingen leren kennen 

 

 

Blijven ontwikkelen in de nieuwste technologieën

 

Werken aan je algehele en persoonlijke ontwikkeling

 

Wat zou je bij Qien kunnen doen?

Programmeren

Wij vinden het belangrijk dat jij blijft programmeren.  Daarom word jij 3 á 4 dagen gedetacheerd bij één van onze klanten. Of programmeer jij aan een intern project binnen Qien.

Je kunt zelfstandig gedetacheerd worden bij de klant maar het is ook mogelijk dat jij samen met één of meerdere trainees wordt gedetacheerd, waardoor jij verantwoordelijk wordt voor het begeleiden van de trainee.

Onze ontwikkelaars programmeren bij onze klanten in Java, .NET of PHP. 

Coaching

Als coach ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantal van onze trainees. Jij bezoekt de verschillende klanten en voert coachgesprekken met de trainee.

Ook voer je een aantal keer per jaar evaluatiegesprekken met de klant. Hoe vinden zij dat de ontwikkeling verloopt? Waar kan extra aandacht aan worden besteed?

Daarnaast voer je samen met de andere medior- en/of senior ontwikkelaars en het management strategisch overleg. Jij geeft aan welke trainee wat nodig heeft en wat jij nodig hebt om de trainee te begeleiden. 

Begeleiden

Onze trainees hebben vaak geen IT-achtergrond. Na het voltooien van het opleidingstraject hebben zij de basisfundamenten van het programmeren onder de knie. Zodra zij daadwerkelijke praktijkervaring opdoen, kunnen zij schrikken van de grootte van de IT-systemen van de klanten zijn. Jij gaat hen helpen om zich zo snel mogelijk binnen de organisatie van de klant thuis te voelen.

Opleidingen geven

Met onze traineeships leiden wij mensen zonder programmeerervaring op tot junior softwareontwikkelaar. Voordat zij beginnen aan het opleidingstraject vindt er een zelfstudie plaats waarbij de trainees een aantal keer naar ons kantoor komt. Jij zou tijdens deze sessies vragen kunnen beantwoorden en tips geven.

Ook is het mogelijk om tijdens het traineeship betrokken te worden bij het opleiden. Vanuit jouw expertise draag je jouw kennis over aan de trainees. Dit kan theoretisch zijn maar je zou  bijvoorbeeld ook kunnen helpen tijdens de applicatieontwikkelfase.

Het organiseren van Meetups
Qien wilt Meetups inzetten tijdens het recruitmentproces en voor verdiepingssessies voor onze trainees. Deze Meetups moeten nog vormgegeven worden. Ook bij dat proces kan je betrokken zijn. Een voorbeeld van een Meetup voor het recruitmentproces zou kunnen zijn om binnen één dag een homepage van een eigen website te leren maken. Voor de verdiepende traineesessie zullen deze sessies technischer zijn.

Het starten van het Twitch kanaal van Qien
Vind je het niet erg om in de spotlights te staan? Dan is het geven van online opleidingen misschien wel wat voor jou. Ook hier kun je betrokken worden bij de vormgeving hiervan. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je een simpele website binnen een aantal weken ontwikkelt.

Vormgeving geven aan traineeship

Ook is het mogelijk om strategisch mee te denken met de vormgeving van het traineeship. Welke ontwikkelingen zullen in de aankomende jaren plaatsvinden en hoe kan Qien daarvan profiteren?

Hoe zou jij het traineeship vormgeven? Waarbij het doel is om zo goed mogelijk te leren programmeren binnen een zo kort mogelijke periode.

 

Wie ben jij?

Communicatief

 

Proactief

 

Leergierig

 

En wat nog meer?

  • Minimaal 3 jaar professionele werkervaring met Java, PHP of .NET;
  • Ervaring met lesgeven, coaching en / of spreken in het openbaar is een pre, maar we kunnen je ook op het werk opleiden;

Neem contact met ons op

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.